pipe

teenage spaceship

poznań , poland, 2018

smog – teenage spaceship (click, hear)

pipe dream

DSC04056

berlin friedrichshain, 2018

i noticed i hadn’t featured one of the well-known (yet still mysterious enough) pink pipes of berlin for quite some time… consider that fixed.

ammannamt

P5146294venerable forbiddance from zürich, switzerland, 2017

post-election blues 3 (“fck afd”)

dsc06804berlin friedrichshain, 2016

the dent

DSC01321lichtenberg, berlin, 2016

rain en bloc

rain en bloc

found in berlin adlershof

pipe holes

pipe holes

an orange abstraction from venice, italy

pink piper

pink piper

a temporary water pipe in berlin charlottenburg. the building in the background is the waldorf astoria at zoologischer garten.

broken pipe

shadow play on 45 (45mm@f3.2)

through the trees (45mm@f3.2)

heaven (45mm@f2.8)

intersection (14mm@f4.5, cropped)

bent pipe (45mm@f2.8)

clouds (14mm@f4.5)

pipe's end (45mm@f2.8)

good night (14mm@f4.5)

demolished (45mm@f4.5)

the broken pipe on the “bahnstromgelände” (featured already here) in friedrichshain. i’m quite happy to have gotten these pictures in time because now it’s gone. demolished just about three weeks after i took these pictures… and i guess it had been there for quite a long time before.

on a more technical note… i’ve tried the nik color efex (demo version) plugin on these photos to bring out the nostalgic feel i had, when i took them. i think it did the trick quite well but i have the slight feeling that i’ve probably overdone it here…

on an even more technical note: i’ve experienced massive upload problems with these pictures. i had this problem already with my “misc colors” post last week. the uploader seems to work perfectly normal and then stalls while pretending to be “crunching”. i don’t know what i do wrong other that the files might be slightly bigger than “normal” but still way under one megabyte. i tried it several times, with firefox and chrome and then one by one and ended up with what you can see here now  but this procedure is obviously a bit tedious.  it seems that the upload does not even start if i interpret the output of firebug and its google counterpart correctly…

do you know this problem and probably even a solution?